Catalogus

Docenten moeten de ruimte krijgen om het best mogelijke materiaal te kiezen, maar betaalbaarheid is een belangrijke randvoorwaarde. Hoe zorgt u ervoor dat elke vaksectie dezelfde mogelijkheden krijgt? Op ons digitaal platform kunt u leermiddelen selecteren op onderwijskundige kenmerken en ziet u direct wat de financiële consequenties zijn. Onze budgettool in de leermiddelenlijst helpt u om binnen de lumpsum te blijven.

Onze nieuwe geavanceerde catalogus is uw gids voor het complete aanbod van leermiddelen in Nederland. We geven toegang tot leermiddelen van honderden uitgevers. De catalogus is 24/7 vrij toegankelijk via VanDijk.nl. Alle docenten kunnen drempelloos browsen in het complete leermiddelenaanbod. Naast vertrouwde methodes van grote uitgevers vinden zij hier ook aanvullend lesmateriaal, video’s, games en apps van kleinere partijen. Per leermiddel is een zeer complete artikelomschrijving opgenomen.

Filterfuncties

Om methodes makkelijk te kunnen vergelijken op inhoud en prijs bieden we veel filterfuncties. Zo kunnen docenten filteren op leerjaar, vak, methode, verschijningsvorm, producttype, prijs (of gratis) en beschikbaarheid. Ook is er een filter mogelijk op onderwijskundige kenmerken. Daarbij kunt u denken aan kernmerken als ontschotting, digitale toegankelijkheid, adaptiviteit of interactiviteit. Docenten kunnen zo heel gemakkelijk alternatieven tegen elkaar afwegen. Alle digitale leermiddelen voor aardrijkskunde in havo 2, bijvoorbeeld.

Persoonlijke omgeving voor docent

We bieden iedere docent van iedere school een eigen account in onze catalogus. Daarin ligt onder meer vast welke vak de docent geeft en welke methode hij gebruikt. In deze persoonlijke omgeving heeft de docent toegang tot actuele informatie. En alle andere informatie die voor zijn vakgebied van toepassing is. Docenten delen hun ervaringen met vakgenoten en worden uitgenodigd en geïnspireerd om vaker actueel een aanvullend lesmateriaal te gebruiken in hun lessen.

Leermiddelenlijst en budgettool

De catalogus maakt samen met de leermiddelenlijsttool deel uit van ons integraal platform. Geselecteerde leermiddelen in de catalogus kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan uw leermiddelenlijst. Met de budgettool kunt u weer heel heel gemakkelijk kosten vergelijken.

Wilt u meer weten? Uw accountmanager geeft graag een demo!

Meer informatie nodig? Klik hier!

Voordelen in het kort

  • Gids voor compleet assortiment leermiddelen
  • Veel filterfuncties
  • Persoonlijke omgeving voor docenten
  • Inclusief leermiddelenlijst- en budgettool

Andere services van Betaalbaarheid

Meer weten? Stuur een email naar: vo@vandijk.nl