Leermiddelenbeleid

Onze geavanceerde catalogus en leermiddelenlijst zijn de basis. Docenten willen direct kunnen inspelen op een actuele situatie. Aanvullend lesmateriaal moet daarom makkelijk en snel beschikbaar zijn. Ook snel kunnen switchen is belangrijk. Wilt u tussentijds overstappen naar een andere lesmethode? Die flexibiliteit is er bij VanDijk.

De ontwikkeling van leermiddelen staat niet stil en lijkt alleen maar te versnellen. Digitale licenties, werken vanuit leerdoelen, differentiƫren en adaptieve lesstof. Dit is maar een kleine greep uit de ontwikkelingen van de laatste tijd. Een belangrijk vraagstuk is welke invloed die ontwikkelingen hebben op het leermiddelenbeleid van uw school.

De verschijningsvorm van leermiddelen is een onderdeel van het leermiddelenbeleid. Ook de toepassing, de bekostiging en de flexibiliteit zijn belangrijke onderwerpen om in het beleid te benoemen. Tenslotte bevat een leermiddelenbeleid ook antwoorden op vragen zoals: hoe kan ICT ondersteunend zijn in de lessen, op welke manier wil de school de leerlingen motiveren en activeren, hoe wil de school rekening houden met verschillen tussen leerlingen en hoe wil school de leerlingen 21e-eeuwse vaardigheden eigen maken? Het is heel belangrijk een passend leermiddelenbeleid op te stellen en deze continu te actualiseren. Om daarmee onder meer het onderwijsconcept uit te voeren. Onze onderwijsadviseurs zorgen samen met u voor een passend en actueel leermiddelenbeleid en vertalen deze naar de onderwijspraktijk.

Meer informatie nodig? Klik hier!

Voordelen in het kort

  • Maatwerk. We werken vanuit een al aanwezig beleid of werkwijze binnen de school.
  • Door de inzet van workshops wordt er draagvlak gecreĆ«erd.
  • Integrale aanpak: van wensen en eisen tot prijskaders en organisatie van innemen, uitgeven, keuze en gebruik van leermiddelen.
  • Concreet uitgewerkt leermiddelenbeleid en plan van aanpak.
  • Inzet van deskundige onderwijsadviseurs met onderwijservaring en inzicht in het totale aanbod van leermiddelen.

Meer weten? Stuur een email naar: vo@vandijk.nl