Alleen voor leden

Prijs: € 17,50
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

Wat gebeurt er achter de deuren van de studentenverenigingen? Soms komen er verhalen naar buiten en die zijn dan niet altijd even rooskleurig. Denk aan de vernederende ontgroeningen en de machtscultuu...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Wat gebeurt er achter de deuren van de studentenverenigingen? Soms komen er verhalen naar buiten en die zijn dan niet altijd even rooskleurig. Denk aan de vernederende ontgroeningen en de machtscultuur. Dit boek geeft echter weer hoe het er werkelijk aan toegaat; een boek door studenten, over studenten en voor studenten.

De schrijfsters (allebei wel student, maar géén lid van een studentenvereniging) gingen door nieuwsgierigheid gedreven op pad en bezochten corpora en verenigingen in Amsterdam, Delft, Groningen, Leiden en Utrecht. Ze liepen bij tien verenigingen een tijdje mee en interviewden de betrokkenen. Ze schetsen zo een mooi beeld van een voor velen gesloten wereld. Dat doen ze in woord en beeld. Het boek wordt namelijk riant geïllustreerd.

Per studentenstad keken de Imre Engbers en Marlot Oortman naar de vooraanstaande verenigingen. We krijgen wetenswaardigheden voorgeschoteld, notities over de lifestyle en het eigen vocabulaire en natuurlijk grappige kroegverhalen.


Besproken studentenverenigingen in 'Alleen voor leden':

Amsterdam:
- L.A.N.X.
Delft:
- Delftsch Studenten Corps
- K.S.V. Sanctus Virgilius
Groningen:
- G.S.C. Vindicat atque Polit
- R.K.S.V. Albertus Magnus
Leiden:
- L.S.V. Minerva
- L.V.V.S. Augustinus
Utrecht:
- Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging
- C.S. Veritas
Uitgever Uitgeverij Passage
Druk 1
ISBN/EAN 9789054522676
Auteur Engbers. Imre Oortman. Marlot
Vakken Maatschappijwetenschappen

Anderen bestelden ook: