ARGO Grieks hulpboek 1

Prijs: € 22,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Methode ARGO is dé nieuwe methode Griekse Taal en Cultuur, waarin de samenhang tussen taal en cultuur — tekst in context — centraal staat. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interpreter...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Methode ARGO is dé nieuwe methode Griekse Taal en Cultuur, waarin de samenhang tussen taal en cultuur — tekst in context — centraal staat. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interpreteren in de context van de Griekse wereld en legt daarbij een link van de wereld van de Grieken naar de wereld van nu. De methode sluit volledig aan op het nieuwe examenprogramma GTC. Het complete aanbod van de methode ARGO omvat een tekstboek, twee hulpboeken, digitale licenties, digitaal les- en docentenmateriaal, aanvullende leerling ict en een zeer uitgebreid aanbod hoogwaardige RTTI-toetsen. ARGO is er voor elk type onderwijs: u kunt aan de slag met boeken, volledig digitaal of een combinatie van beiden. De opzet van de methode en het ruime aanbod aan gevarieerde opdrachten van verschillend niveau bieden de mogelijkheid tot zelfstandig leren en differentiatie.
De hulpboeken bevatten grammatica-uitleg en -oefeningen, opdrachten bij de cultuurhistorische informatie, de Griekse teksten en de teksten in vertaling.
Hulpboek 1
In Hulpboek 1 worden de eerste vijf thema’s Het begin, Olympos, Troje, Delphi en Ionië uitgewerkt. In het eerste gedeelte staan alle opdrachten over de Griekse tekst en de culturele en historische context. De opdrachten variëren van reproductievragen en toepassingsvragen tot inzichtvragen, vragen gericht op eigen oordeelsvorming en creatieve opdrachten. In het tweede gedeelte van het hulpboek wordt de grammatica overzichtelijk uitgelegd en verwerkt in aparte grammaticaoefeningen (erga). In thema Het begin maakt de leerling kennis met het alfabet, het lidwoord en de Griekse zin. Thema Olympos behandelt de zelfstandige naamwoorden, alle naamvallen en de persoonlijk voornaamwoorden. Thema Troje en Delphi leggen de focus op het werkwoord, respectievelijk de thematische werkwoorden en de verba contracta (praesens, imperfectum en aoristus). Thema Ionië bevat het bijvoeglijk en het aanwijzend voornaamwoord. De oefeningen zijn gevarieerd en hebben een oplopend niveau. Het hulpboek wordt afgesloten door een grammaticaoverzicht en een alfabetische woordenlijst van alle basiswoorden van de betreffende thema’s. Het hulpboek is voorzien van extra afbeeldingen in kleur.
Auteurs: Antoinette van Duijn, Inez van Egeraat, Adriaan Kegel, Agnes Schaafsma & Paul Visser
Uitgever Staal & Roeland
Druk 1
ISBN/EAN 9789492000149
Auteur Duijn, A. van
Vakken Griekse taal en cultuur

Anderen bestelden ook: