ARGO Grieks tekstboek onderbouw

Prijs: € 49,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Methode ARGO ARGO is dé nieuwe methode Griekse Taal en Cultuur, waarin de samenhang tussen taal en cultuur — tekst in context — centraal staat. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interp...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Methode ARGO
ARGO is dé nieuwe methode Griekse Taal en Cultuur, waarin de samenhang tussen taal en cultuur — tekst in context — centraal staat. ARGO leert uw leerlingen Griekse teksten lezen en interpreteren in de context van de Griekse wereld en legt daarbij een link van de wereld van de Grieken naar de wereld van nu. De methode sluit volledig aan op het nieuwe examenprogramma GTC. Het complete aanbod van de methode ARGO omvat een tekstboek, twee hulpboeken, digitale licenties, digitaal les- en docentenmateriaal, aanvullende leerling ict en een zeer uitgebreid aanbod hoogwaardige RTTI-toetsen. ARGO is er voor elk type onderwijs: u kunt aan de slag met boeken, volledig digitaal of een combinatie van beiden. De opzet van de methode en het ruime aanbod aan gevarieerde opdrachten van verschillend niveau bieden de mogelijkheid tot zelfstandig leren en differentiatie.
Het tekstboek bevat de cultuurhistorische informatie, de Griekse teksten en, na elk thema, een samenvatting van de behandelde grammatica. De hulpboeken bevatten grammatica-uitleg en -oefeningen, opdrachten bij de cultuurhistorische informatie, de Griekse teksten en de teksten in vertaling. ARGO biedt grammatica in overkoepelende thema’s aan. De digitalisering van ARGO is doeltreffend, omdat zij intuïtief werkt met échte toegevoegde waarde: videocolleges, voorgelezen Griekse teksten, adaptieve training met idioom en grammatica. Naast het concept van de methode biedt de digitalisering de leerling de mogelijkheid om zelfstandig, op eigen tempo en niveau, te werken.
Tekstboek
Het tekstboek bevat alle Griekse teksten, geplaatst in de cultuurcontext en is voorzien van veel afbeeldingen. In tien thema’s komen zeer verschillende onderwerpen uit de Griekse cultuur en geschiedenis aan bod. Elk thema begint met een openingspagina waar een tijdsbalk en een deelkaart het onderwerp in tijd en plaats zetten. Daarna volgen een proloog, vijf lessen met teksten en een epiloog. Het thema wordt afgesloten door een overzichtspagina met een samenvatting van de behandelde grammatica. De vijfde tekst van ieder thema is een originele Griekse tekst in vertaling: zo leren leerlingen vanaf het begin omgaan met uitdrukkingsvormen en beeldgebruik van Griekse auteurs. De opdrachten bij de cultuurteksten en de Griekse teksten activeren het begrijpend lezen, ondersteunen leesstrategieën en nodigen uit tot tekstreflectie. Leerlingen leren de tekst te plaatsen in de context van de taal, in de context van de Griekse wereld en in de context van het eigen hier en nu. Het tekstboek bevat een alfabetische woordenlijst van alle, ruim 800, basiswoorden.
Auteurs: Antoinette van Duijn, Inez van Egeraat, Adriaan Kegel, Agnes Schaafsma & Paul Visser
Uitgever Staal en Roeland
Druk 1
ISBN/EAN 9789492000194
Auteur Duijn, A. van
Vakken Griekse taal en cultuur

Anderen bestelden ook: