Basisboek cultuuronderwijs

Prijs: € 33,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Cultuur is een rijke bron voor het onderwijs. Hoe kunnen (toekomstige) leerkrachten kinderen cultuurhistorie en de culturele actualiteit laten beleven? Deze nieuwe uitgave Basisboek cultuuronderwijs g...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Cultuur is een rijke bron voor het onderwijs. Hoe kunnen (toekomstige) leerkrachten kinderen cultuurhistorie en de culturele actualiteit laten beleven? Deze nieuwe uitgave Basisboek cultuuronderwijs geeft pabostudenten handreikingen om cultuur te leren waarnemen, verbeelden, begrijpen en analyseren.

Bij deze uitgave zit de Pabowijzer card met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek op de website www.pabowijzer.nl.

Basisboek cultuuronderwijs leert je een cultureel zelfbewustzijn te ontwikkelen door te reflecteren op eigen ervaringen in cultuur, zowel in het meemaken als in het zelf maken van werkstukken in de media. Media zijn dan de verschillende uitingsvormen van mensen, zoals dans, drama en muziek (het lichaam), kunst en vormgeving (objecten), po√ęzie en literatuur (taal) en symbolen (grafisch). Het leert je lessen cultuuronderwijs te ontwerpen, de culturele omgeving van de school te gebruiken en kinderen bewust te maken van hun talenten. Door het maken van de opdrachten uit dit boek ontwikkel je je tot een inspirerende leerkracht in cultuuronderwijs.

De auteurs zijn nauw betrokken bij Cultuurnetwerk Nederland en de ontwikkeling van de kennisbasis Cultuureducatie.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 1
ISBN/EAN 9789001795658
Auteur Gootjes-Klamer, L.
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: