Bespiegeling - Kunsten in samenhang tekstboek

Prijs: € 55,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Methode Bespiegeling- Kunsten in samenhang is de geheel vernieuwde editie van de succesvolle methode ‘De Bespiegeling’, de veel gebruikte methode kunst in het voortgezet onderwijs. De vernieuwde metho...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Methode Bespiegeling- Kunsten in samenhang is de geheel vernieuwde editie van de succesvolle methode ‘De Bespiegeling’, de veel gebruikte methode kunst in het voortgezet onderwijs. De vernieuwde methode sluit volledig aan op het examenprogramma KUA. De juiste mix van leerstof en vaardigheden, prikkelende afbeeldingen, anekdotes en originele verbanden dragen bij aan de beleving van kunst. Bespiegeling heeft extra aandacht voor actuele kunst van na 2000, nieuwe media en low-art.
Het complete aanbod van de methode Bespiegeling- Kunsten in samenhang omvat één tekstboek vwo/havo, een opdrachtenboek vwo Tweede Fase, een opdrachtenboek havo Tweede Fase, digitale licenties, digitaal les- en docentenmateriaal en een zeer uitgebreid aanbod hoogwaardige RTTI-toetsen. Bespiegeling is er voor elk type onderwijs: u kunt aan de slag met boeken, volledig digitaal of een combinatie van beiden. Het tekstboek bevat naast alle leerstof ook een register en verklarende woordenlijsten met de belangrijkste begrippen uit de kunstdisciplines. De opdrachtenboeken volgen het tekstboek: door de heldere nummering en verwijzingen kunnen leerlingen zelfstandig de leerstof verwerken. De digitalisering van Bespiegeling is doeltreffend, omdat zij intuïtief werkt met échte toegevoegde waarde: uitlegvideo’s en drills.
Tekstboek
In het tekstboek komen zes van de negen hoofdstukken overeen met de zes tijdvakken, die verplicht zijn voor het examen Kunst Algemeen. Deze zes hoofdstukken openen met een voor het tijdvak belangrijk kunstwerk, een tijdbalk en een inleidende tekst. Een hoofdstuk is vervolgens onderverdeeld in drie tot zes thema’s. Elk thema begint met een inleidende tekst, een kleinere tijdbalk en een kenmerkende afbeelding. Een thema bestaat uit een aantal paragrafen. Naast deze zes examenhoofdstukken vind je drie kleinere hoofdstukken. Ze behoren niet tot de examenstof maar geven je het totale historische overzicht. Deze hoofdstukken gaan over de klassiek oudheid, de vijftiende eeuw en de achttiende eeuw. Achterin het boek vind je een overzichtelijk schema met de belangrijkste begrippen en uitleg daarvan. Voorbeelden van muziek, dans en theater die in het tekstboek worden beschreven, zijn via de digitale component bij de methode te zien en te beluisteren.

Auteurs: Emiel Heijnen, Steffen Keuning, Michiel Maas en Jappe Groenendijk
Uitgever Staal & Roeland
Druk 1
ISBN/EAN 9789492000286
Auteur Groenendijk, J.
Vakken ckv2

Anderen bestelden ook: