Het boek job in vorm

Prijs: € 21,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Het boek Job is het enige dichtwerk van lange adem in de Bijbel. De man Job wordt aan een gruwelijke test onderworpen, waardoor hij alles verliest, tot zijn gezondheid aan toe. De veertig gedichten vo...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Het boek Job is het enige dichtwerk van lange adem in de Bijbel. De man Job wordt aan een gruwelijke test onderworpen, waardoor hij alles verliest, tot zijn gezondheid aan toe. De veertig gedichten vormen een debat waarin we zes stemmen horen over een klassiek vraagstuk: het lijden van de onschuldige. Job protesteert fel en verdedigt zijn onschuld hartstochtelijk. Zijn gevecht is van alle tijden: blijft integriteit die niet uit is op beloning ook mogelijk onder de zwaarste druk?

Jan Fokkelman maakt de weerbarstige po√ęzie van het boek Job toegankelijk door zijn bijdetijdse vertaling, met inleiding en uitvoerige toelichtingen. Zijn weergave is een wereldprimeur: de gedichten zijn nu in de strofische vorm gezet die van de dichter zelf komt en die nog in geen enkele Bijbelvertaling is toegepast.
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Druk 1
ISBN/EAN 9789085067979
Auteur Fokkelman, J.
Vakken Filosofie

Anderen bestelden ook: