Casuïstische inwendige geneeskunde medische vignetten

Prijs: € 49,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Ondanks de huidige geavanceerde beeldvormende technieken en laboratoriumonderzoeken vormen de anamnese en het lichamelijk onderzoek nog steeds de basisvaardigheden van een goede arts. Deze vaardighed...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Ondanks de huidige geavanceerde beeldvormende technieken en laboratoriumonderzoeken vormen de anamnese en het lichamelijk onderzoek nog steeds de basisvaardigheden van een goede arts.

Deze vaardigheden vormen een solide basis voor een goede differentiele diagnose en een uiteindelijke diagnose. In dit boek wil de auteur een tegenwicht bieden aan andersdenkenden en de lezer enthousiast voor de algemene inwendige geneeskunde maken.

De lezer krijgt op de rechter pagina vragen voorgelegd aan de hand van medische illustraties en schriftelijke gegevens uit anamnese en lichamelijk onderzoek.

De antwoorden volgen op de aansluitende pagina, waarbij de auteur regelmatig ingaat op taalkundige aspecten van gebruikte medische terminologie en de geschiedenis van de geneeskunde. De casussen hebben een willekeurige volgorde van onderwerpen, net als de presentatie van klachten door patienten in de dagelijkse praktijk.

Het boek bevat aan het einde een register met alle belangrijke onderwerpen en de nummers van de casussen. Tevens is een overzicht van de casussen naar aandachtsgebied opgenomen en zijn de meeste casussen van beeldmateriaal voorzien.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 1
ISBN/EAN 9789031352289
Auteur Slee, P.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: