Communicatie en ethiek

Prijs: € 31,80
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

In Communicatie en ethiek nemen de auteurs het standpunt in dat organisaties mede verantwoordelijk zijn voor het behoud of de ontwikkeling van publieke belangen en waarden. Op welke wijze leggen organ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving


In Communicatie en ethiek nemen de auteurs het standpunt in dat organisaties mede verantwoordelijk zijn voor het behoud of de ontwikkeling van publieke belangen en waarden. Op welke wijze leggen organisaties daarover publieke verantwoording af? Wat kan de ethiek ons bieden aan inzichten en instrumenten?
Het boek bevat veel cases uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties, politiek en media.

Organisaties bepalen voor een groot deel het maatschappelijk verkeer en zetten daarbij ook moreel de toon, waarbij organisaties elkaar in toenemende mate beïnvloeden. Bedrijven luisteren steeds beter naar de opvattingen van consumenten en issuegroepen. Overheden ontwikkelen nieuw beleid in overleg met burgers en actiegroepen. Politieke partijen houden nadrukkelijk rekening met de massamedia. En massamedia vinden steeds vaker dat zij zelf een mening moeten hebben over datgene wat overheden, bedrijven en actiegroepen doen. Bovengronds wil men van alles politiek-juridisch regelen, en ondergronds bloeit de anarchie op internet.

Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789085060017
Auteur Es, R. van
Vakken beroepsonderwijs

Anderen bestelden ook: