Competentievergroting in de residentiele jeugdzorg

Prijs: € 40,30
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Vaak is het beter om jongeren aan te spreken op hun mogelijkheden in plaats van op hun beperkingen. De aandacht gaat dan niet alleen uit naar de problemen, maar ook naar het positieve gedrag. Vooral d...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Vaak is het beter om jongeren aan te spreken op hun mogelijkheden in plaats van op hun beperkingen. De aandacht gaat dan niet alleen uit naar de problemen, maar ook naar het positieve gedrag. Vooral door het aanleren van sociale en cognitieve vaardigheden voor het leven van alledag is bij jongeren veel winst te behalen. In de hulpverlening staat deze motiverende aanpak bekend als ‘competentievergroting’. Deze uitgave laat zien hoe competentievergroting binnen de residentiële hulpverlening gerealiseerd kan worden. Studenten krijgen niet alleen de benodigde theorie aangereikt, maar ook veel praktische tools.

De werkwijze van competentievergroting grijpt terug op leertheoretische principes en elementen uit de ontwikkelingspsychologie. Daarom begint het boek met een beknopte theoretische uiteenzetting hierover. De student leert welke factoren van invloed zijn op de competentie en maakt kennis met een aantal competentiegerichte strategieën. Ook krijgt hij technieken aangereikt om deze in te zetten. Hij leert bijvoorbeeld hoe hij de dagelijkse routine in een jeugdzorginstelling in kaart brengt en hoe hij deze kan beïnvloeden. De dagelijkse routine is een belangrijke factor bij het plannen en uitvoeren van competentiegerichte strategieën.
  • Een een direct inzetbaar model voor de competentievergroting in de jeugdzorg
  • Alle methodieken, technieken en hulpmiddelen in een heldere vaktaal naast elkaar gezet
Uitgever ThiemeMeulenhoff
Druk 3
ISBN/EAN 9789055746392
Auteur Slot, N.W.
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: