Digitale dementie

Prijs: € 24,99
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Wij klikken ons geheugen wegWie vandaag wordt geboren zal een kwart van zijn leven achter een beeldscherm doorbrengen. Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, internet en de smartphone. Kinde...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Wij klikken ons geheugen weg

Wie vandaag wordt geboren zal een kwart van zijn leven achter een beeldscherm doorbrengen. Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, internet en de smartphone. Kinderen besteden twee keer zoveel tijd aan sociale media als ze doorbrengen op school en studieboek en schoolbord zijn vervangen door iPads en laptops.
De gerenommeerde Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer waarschuwt ons: te veel computergebruik leidt tot 'digitale dementie'. Aan de hand van alarmerende onderzoeken toont Spitzer: hoe meer we gebruikmaken van computers, hoe meer ons geheugen achteruitgaat. Bovendien veroorzaken digitale media spraak- en leerproblemen, aandachtsstoornissen, stress en depressie.
Digitale dementie is een vastberaden en klemmend beroep op politici en leraren om ons beter te informeren over de risico's, en op ouders om grenzen te stellen aan het digitale tijdverdrijf van hun kinderen, in het belang van hun toekomst.
Uitgever Atlas Contact
Druk 1
ISBN/EAN 9789045024332
Auteur Spitzer. Manfred
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: