Foetale en neonatale screening

Prijs: € 94,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

‘Wat zou u doen in mijn situatie?’ Deze vraag wordt regelmatig door zwangere vrouwen aan zorgverleners gesteld als bij hun kind een afwijking wordt geconstateerd. ‘Ik zou informatie inwinnen en op bas...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

‘Wat zou u doen in mijn situatie?’ Deze vraag wordt regelmatig door zwangere vrouwen aan zorgverleners gesteld als bij hun kind een afwijking wordt geconstateerd.
‘Ik zou informatie inwinnen en op basis daarvan zelf een beslissing nemen,’ is daarop het verstandige antwoord.

Maar waar haal je betrouwbare informatie vandaan? Googelen op ‘downsyndroom’ levert ruim 360.000 hits op. En ‘open rug’ zelfs meer dan 41 miljoen! Dan hebben we het alleen nog maar over twee mogelijke aandoeningen die met pre- en postnataal onderzoek kunnen worden ontdekt.

'Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen' geeft op een heldere, overzichtelijke en beknopte manier wetenschappelijk verantwoorde informatie over de vele aandoeningen die met screening kunnen worden vastgesteld. Naast de aard en de eventuele gevolgen van de bevindingen voor het kind wordt ook aandacht besteed aan de kans op foutpositieve en foutnegatieve uitslagen.
Vanuit verschillende invalshoeken worden de ontwikkelingen vertaald naar de directe dagelijkse zorg, zodat aanstaande ouders weten waar ze aan toe zijn en weloverwogen en goedgefundeerde beslissingen kunnen nemen.

Hajo Wildschut, gynaecoloog, heeft meer dan 25 jaar ervaring met counseling en prenataal onderzoek. Nicolette den Hollander, klinisch geneticus, heeft vele jaren in een universitaire setting gewerkt als arts-echoscopist. Hans van Goudoever, kinderarts-neonatoloog, houdt zich bezig met de opvang van de zieke pasgeborene. Daarnaast maken Manu Keirse, klinisch psycholoog, en Guido de Wert, medisch ethicus, deel uit van de redactie.

De deskundigheid en ervaring van de auteurs maken dit boek tot een betrouwbare leidraad voor verloskundigen, huisartsen, gynaecologen en andere zorgverleners.
Uitgever Reed Business
Druk 1
ISBN/EAN 9789035233379
Auteur Wildschut, h.i.j.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: