Fonologie uitnodiging tot de klankleer van het nederlands

Prijs: € 39,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Een inleiding in de klankstructuur van het NederlandsAnno 2002 zijn er geen deugdelijke inleidingen in de moderne Nederlandse klankleer op de markt: de meest recente boeken over dit onderwerp stammen ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Een inleiding in de klankstructuur van het Nederlands

Anno 2002 zijn er geen deugdelijke inleidingen in de moderne Nederlandse klankleer op de markt: de meest recente boeken over dit onderwerp stammen uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De vele nieuwe ontwikkelingen die in de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden, zowel in het vak als in het (hoger) onderwijs, vragen om een nieuwe benadering. Dit boek vult die ontstane leemte.

Marc van Oostendorp biedt een heldere en toegankelijke inleiding in de klankstructuur van het Nederlands. Hij maakt de lezer (en de student) vertrouwd met de manier waarop we klinkers en medeklinkers maken, waarop we deze klanken groeperen tot lettergrepen, hoe we aan sommige van die lettergrepen klemtoon toekennen en hoe we intoneren en woorden in een zin bijzondere nadruk geven. Behalve aan de standaardtaal besteedt dit boek ook uitgebreid aandacht aan de verschijnselen in dialecten en andere varianten. In aparte hoofdstukken komen ook de fonetische (fysieke en akoestische) aspecten, en de relatie tussen klank en spelling aan de orde.
Uitgever Amsterdam University Press
Druk 1
ISBN/EAN 9789053566220
Auteur Kooij, J.Oostendorp, M. Van
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: