Een geschiedenis van onze goden

Prijs: € 20,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Waar komt het religieus gevoel vandaan? De Franse filosoof en romancier Lenoir schetst de ontwikkeling van het religieus besef in een meeslepend verhaal. Dat begint met rituele begrafenissen uit de ij...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Waar komt het religieus gevoel vandaan? De Franse filosoof en romancier Lenoir schetst de ontwikkeling van het religieus besef in een meeslepend verhaal. Dat begint met rituele begrafenissen uit de ijstijd en eindigt met de huidige populariteit van evangelische kerken, sjamanisme en boeddhistische meditatie.

Hoe ontstonden begrippen als verlossing, offer en gebed? Waarom zijn mensen ooit van de verering van vrouwelijke naar mannelijke goden overgestapt? Hoe kwam het geloof in één God tot stand? Waarom gaat godsdienst zo vaak met geweld gepaard? En waartoe dient religie? Lenoir beantwoordt al deze vragen vanuit de positie van een betrokken buitenstaander en baseert zich daarbij op recente wetenschappelijke inzichten. Zijn kennis van zaken is zonder meer indrukwekkend.

Frédéric Lenoir beheerst de zeldzame kunst om in eenvoudige woorden het raadselachtige van religies te ontrafelen. Le Monde

Frédéric Lenoir (1962) is filosoof en godsdiensthistoricus. Hij is directeur van Le Monde des Religions en werkt als onderzoeker aan de Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales te Parijs. Hij schreef vele essays en historische romans.
Uitgever Uitgeverij Kok
Druk 1
ISBN/EAN 9789079001170
Auteur Lenoir, F.
Vakken Levensbeschouwing

Anderen bestelden ook: