Goden breken essays over monotheisme

Prijs: € 24,90
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

Goden brekenEssays over monotheïsmeMarc De KeselEen originele interventie in de huidige discussie over de ¿terugkeer van de religie¿ in de westerse samenlevingen. In een spannende, verrassend concrete...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Goden breken
Essays over monotheïsme
Marc De Kesel

Een originele interventie in de huidige discussie over de ¿terugkeer van de religie¿ in de westerse samenlevingen. In een spannende, verrassend concrete stijl vertelt Marc De Kesel het verhaal van deze ambivalente erfenis van de religie in onze moderne cultuur. Een boek dat er juist nu toe doet!
Marc De Kesel stelt in Goden breken de vraag hoe het komt dat de typisch westerse godsdiensten, de monotheïstische religies (jodendom, christendom, islam), veel invloed hebben gehad op de geseculariseerde moderne cultuur en er tegelijkertijd fel door zijn bestreden. In dialoog met een rijke traditie van denkers ¿ onder meer Nietzsche, Bergson, Heidegger, Freud, Bataille, Lacan, Assmann, ¿i¿ek ¿ laat hij zien dat het monotheïsme zelf de elementen van de moderne godsdienstkritiek in zich draagt; het is een ¿machine¿ om goden te maken, maar ook om goden te ¿breken¿.

Of het nu om een reflectie over Casanova gaat, de Regensburg-lezing van paus Benedictus XVI, het fundamentalisme van Bin Laden en Mohammed B. of het postmoderne cynisme, elk van de hier verzamelde essays biedt op zijn manier een uitwerking van deze provocatieve stelling van Marc De Kesel.
Over de auteur(s):
Marc De Kesel is verbonden aan de Arteveldehogeschool Gent en de Faculteit Theologie van de Radboud Universiteit Nijmegen.
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Druk 1
ISBN/EAN 9789461050908
Auteur Kesel, M. De
Vakken Filosofie

Anderen bestelden ook: