Een goede zin

Prijs: € 18,60
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Niet alle studenten die aan een hbo-opleiding beginnen, hebben de taalvaardigheid in huis die de opleiding van hen verwacht. Bijvoorbeeld omdat zij een anderstalige achtergrond hebben. Of omdat er tij...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving


Niet alle studenten die aan een hbo-opleiding beginnen, hebben de taalvaardigheid in huis die de opleiding van hen verwacht. Bijvoorbeeld omdat zij een anderstalige achtergrond hebben. Of omdat er tijdens hun vooropleiding weinig aandacht aan schrijfvaardigheid is besteed.

Een goede zin gaat uit van de formuleerproblemen en -fouten waar hbo-studenten mee worstelen. De uitgave behandelt de basistheorie én de aanvullende theorie voor het schrijven van een goede zakelijke zin op hbo-niveau.

In zes hoofdstukken komen de verschillende aspecten van een zin aan bod: efficiëntie, correctheid, gepastheid, aantrekkelijkheid, duidelijkheid en zinnen gecombineerd in alinea’s.

Een goede zin is zo opgezet dat het goed te gebruiken is bij ondersteunende taallessen, maar ook uitstekend past binnen het reguliere curriculum.

Uitgever ThiemeMeulenhoff
Druk 1
ISBN/EAN 9789006950243
Auteur Mante . Vening
Vakken Nederlands
beroepsonderwijs

Anderen bestelden ook: