Grondslagen van de wetenschappelijke pedagogiek modern en postmodern

Prijs: € 48,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Deze geheel nieuwe inleiding in de theoretische pedagogiek wil de huidige stand van zaken beschrijven. De Nederlandse situatie verschilt nogal van die in de rest van de wereld. Overal buiten Nederland...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Deze geheel nieuwe inleiding in de theoretische pedagogiek wil de huidige stand van zaken beschrijven. De Nederlandse situatie verschilt nogal van die in de rest van de wereld. Overal buiten Nederland kent het kwalitatief onderzoek in de opvoedingswetenschap een grote bloei, terwijl in Nederland het empirisch-analytisch onderzoek behoorlijk dominant is.

Deel 1 beschrijft de stand van zaken in een vijftal hoofdstromen: de geesteswetenschappelijke pedagogiek, het positivisme, de kritische theorie, het pragmatisme en de taalfilosofie. Hun geschiedenissen worden nadrukkelijk beschreven tegen de achtergrond van de maatschappelijke veranderingen in de tweede helft van de twintigste eeuw. Er is aandacht voor de relatie tussen de verschillende wetenschapstheoretische standpunten en de bijbehorende pedagogische probleemdefiniƫringen. Uitgangspunt bij alle hoofdstukken over de hoofdstromen is het wetenschapstheoretisch en kennistheoretisch standpunt van Kant.
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789053526002
Auteur Smeyers, P., Levering, B.
Vakken Maatschappijwetenschappen

Anderen bestelden ook: