Het grote sociale verhalenboek (+ cd-rom)

Prijs: € 34,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Carol Gray ontwikkelde in 1991 Sociale Verhalen (Social Stories) om kinderen en jongeren met autisme sociale situaties beter te laten begrijpen. In deze veelgeprezen methode worden gebeurtenissen en m...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Carol Gray ontwikkelde in 1991 Sociale Verhalen (Social Stories) om kinderen en jongeren met autisme sociale situaties beter te laten begrijpen. In deze veelgeprezen methode worden gebeurtenissen en mogelijke reacties binnen een bepaalde situatie op een duidelijke manier (in een Sociaal Verhaal) uitgelegd. Ouders, leerkrachten en begeleiders passen deze aanpak al vanaf het begin met veel succes toe.

Nu, twinig jaar later, heeft Carol haar standaardwerk volledig herzien en uitgebreid. In "Het Grote Sociale Verhalen-boek" vindt u maar liefst 153 voorbeeldverhalen over onderwerpen als school, fouten maken, emoties, feestjes en cadeaus, vriendschap, pesten, het begrijpen van volwassen en veranderingen. Daarnaast legt de auteur u in tien stappen uit hoe u zelf Sociale Verhalen kunt maken.

Met deze jubileumuitgave verschijnt "Het Grote Sociale Verhalen-boek" voor het eerst in het Nederlands; als pdf's om uit te printen en als Word-bestand. Hiermee kunt u de voorbeeldverhalen zelf aanpassen - tekstinhoudelijk of door foto's - aan de specifieke situatie van uw kind of leerling. Een geweldig begin om zelf met Sociale Verhalen aan de slag te gaan!
Uitgever Uitgeverij Pica
Druk 2
ISBN/EAN 9789077671610
Auteur Gray, c.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: