Handboek academisch schrijven

Prijs: € 24,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Een goede wetenschappelijke tekst schrijven is geen gemakkelijke opgave. De academische praktijk is immers complex: elke opleiding stelt andere eisen aan teksten en het schrijfproces verloopt zelden z...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Een goede wetenschappelijke tekst schrijven is geen gemakkelijke opgave. De academische praktijk is immers complex: elke opleiding stelt andere eisen aan teksten en het schrijfproces verloopt zelden zoals je van tevoren had bedacht. Daarnaast vraagt het onderzoek, dat de basis vormt van de te schrijven tekst, de nodige aandacht.
Handboek academisch schrijven (isbn 9789046902424, auteur de Jong) geeft inzicht in de mechanismen van academisch denken, academisch schrijven en academische teksten, zodat universitaire studenten de schrijfopdrachten tijdens hun opleiding succesvol kunnen uitvoeren. De auteur bespreekt de aanpak van kleine schrijfopdrachten (papers en essays) en grote schrijfopdrachten (bachelor- en masterscripties). Hierdoor is dit handboek tijdens de hele studie bruikbaar.
Het boek is ingedeeld in vier delen, naar de fasen van het schrijfproces: oriƫnteren op de opdracht, een plan maken, het onderzoek uitvoeren en het schrijven zelf. De auteur beschrijft in elke fase de stappen die moeten worden gezet om tot een goed eindproduct te komen.
Op de bijbehorende website zijn aanvullende theorie, extra voorbeelden en formulieren voor de uitwerking van de verschillende stappen te vinden. Ook staan er verwijzingen naar handige websites en boeken.
De stappenplannen, die op verschillende schrijfopdrachten toepasbaar zijn, en de voorbeelden uit vele wetenschappelijke disciplines maken Handboek academisch schrijven een leerzaam en toegankelijk boek dat geschikt is voor alle universitaire studenten.
Uitgever Uitgeverij Coutinho BV
Druk 1
ISBN/EAN 9789046902424
Auteur Jong, j. de
Vakken Aardrijkskunde

Anderen bestelden ook: