Als hechten moeilijk is de rode draad uit het verleden

Prijs: € 24,90
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

ALS HECHTEN MOEILijK IS gaat over kinderen en jongeren met hechtingsproblemen. Het boek is geschreven voor ambulante werkers in de jeugdzorg. Jongeren met hechtingsproblemen worden met grote regelmaa...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

ALS HECHTEN MOEILijK IS gaat over kinderen en jongeren met hechtingsproblemen. Het boek is geschreven voor ambulante werkers in de jeugdzorg.

Jongeren met hechtingsproblemen worden met grote regelmaat opgenomen in residentiële instellingen. Daar krijgen zij regelmatig bevestigd dat hun visies op relaties juist zijn, omdat ze onophoudelijk van de ene instelling naar de andere, van het ene pleeggezin naar het andere verhuizen. De kans is groot dat het hechtingsprobleem zo evolueert tot een hechtings- of persoonlijkheidsstoornis.

Giel Vaessen beschrijft stap voor stap een professionele en dialooggerichte methodiek voor het begeleiden van jongeren met hechtingsproblemen, én voor hun ouders, in hun eigen thuissituatie of pleeggezin. Hij benadrukt: - psycho-educatie over hechtingsproblemen; - het in kaart brengen van de gezonde en de minder florissante ontwikkeling van het kind; - het in kaart brengen van de krachten en de zwakten van het kind en van het gezinssysteem en - het maken en het uitvoeren van een begeleidingsplan, in dialoog met de ouders en de jeugdige.
Uitgever Garant
Druk 5
ISBN/EAN 9789044116649
Auteur Vaessen, G.
Vakken beroepsonderwijs

Anderen bestelden ook: