Hersenen en gedrag evolutie, biologie & psychologie

Prijs: € 37,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Hoe werkt ons brein en hoe stuurt ons brein gedrag aan? In Hersenen en gedrag wordt een helder overzicht gegeven van de huidige stand van zaken in het onderzoek naar dit onderwerp. Ook uniek is dat de...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Hoe werkt ons brein en hoe stuurt ons brein gedrag aan? In Hersenen en gedrag wordt een helder overzicht gegeven van de huidige stand van zaken in het onderzoek naar dit onderwerp. Ook uniek is dat de vraag aan de orde komt waarom ons brein zich zo heeft ontwikkeld. Er is daarom veel aandacht voor de evolutionaire achtergrond van de diverse functies van de hersenen. Het boek begint met een beknopte geschiedenis van de cognitieve neurowetenschap. Vervolgens worden de principes van de evolutionaire psychologie en biologie besproken. Na een hoofdstuk over de neuroanatomie van het brein, komen de verschillende functies van de hersenen in aparte hoofdstukken aan de orde. Als laatste komt natuurlijk het grootste raadsel van de huidige wetenschap aan de orde: het bewustzijn.

Een toegankelijk boek met een nieuwe invalshoek voor eenieder die zich op de hoogte wil stellen van de werking van onze hersenen en de relatie met ons gedrag.

Over de auteur(s):
Max van der Linden is psycholoog en wetenschaps- en technologiedynamicus. Hij is docent aan de Universiteit van Amsterdam.
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Druk 2
ISBN/EAN 9789085061380
Auteur Linden, M. Van Der
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: