Het hulpverlenend gesprek

Prijs: € 31,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Dit boek gaat over gespreksvoering en de meest voorkomende problemen en valkuilen waarmee je als beginnend professional in de praktijk te maken kunt krijgen. Het staat boordevol voorbeeldmateriaal en ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Dit boek gaat over gespreksvoering en de meest voorkomende problemen en valkuilen waarmee je als beginnend professional in de praktijk te maken kunt krijgen. Het staat boordevol voorbeeldmateriaal en praktische tips en aanwijzingen.
Waarom kiezen voor Het hulpverlenend gesprek?
- specifieke aandacht voor problemen van de beginnende professional;
- boordevol voorbeeldmateriaal, praktische tips en aanwijzingen;
- handige website met veel extra materiaal.
Het hulpverlenend gesprek gaat over de kern van gespreksvoering en behandelt gespreksmodellen die je als beginnend hulpverlener helpen bij jouw aanpak van hulpverlenende gesprekken. Inzicht in en reflectie op gesprekken brengt je verder als beginnend professional. Daarom is er ook veel aandacht voor inzicht in ruis, weerstand en verwachtingen van zowel de hulpvrager als van de hulpverlener.
Het hulpverlenend gesprek geeft je antwoord op de volgende vragen: wat houdt hulpverlenen nu eigenlijk in? Hoe kom ik achter het werkelijke probleem? Wat zijn de verschillen tussen directieve en non-directieve vormen van hulpverlening? Hoe bepaal ik of ik een bepaald probleem het beste directief of non-directief kan aanpakken? Het boek staat vol tests en praktijkvoorbeelden en elk hoofdstuk eindigt met vragen en een praktijktraining. Zo kun je controleren of je de stof goed beheerst. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.
Online ondersteuning
Op www.hulpverlenendgesprek.noordhoff.nl vind je extra studie- en oefenmateriaal.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 2
ISBN/EAN 9789001848095
Auteur Verhulst, J.
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: