Idealen op drift een pedagogische kijk op radicaliserende jongeren

Prijs: € 18,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Radicalisering van jongeren wordt heden ten dage vooral als een veiligheidsrisico beschouwd. Het onderzoek dat ernaar wordt gedaan, heeft vooral betrekking op het opsporen en indammen van die risico's...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Radicalisering van jongeren wordt heden ten dage vooral als een veiligheidsrisico beschouwd. Het onderzoek dat ernaar wordt gedaan, heeft vooral betrekking op het opsporen en indammen van die risico's, en is daarmee vooral juridisch, criminologisch en sociaal-psychologisch van aard.
Dat is in het licht van alle politieke ontwikkelingen die zich sinds 2001 hebben voorgedaan, heel begrijpelijk. Daarmee is echter niet gezegd dat het ook verstandig is.

Onderzoek en theorievorming vanuit een pedagogisch perspectief kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een beter begrip van radicaliseringsprocessen, en daardoor ontstaan wellicht ook nieuwe aangrijpingspunten voor preventie.

Het onderzoeksrapport Idealen op drift biedt aan de hand van vijf typerende casussen inzicht in de rol en problemen van opvoeders, hulpverleners en onderwijsgevenden die te maken hebben met jongeren met extreme idealen. Het geeft inzicht in de pedagogische condities voor de ontwikkeling van extreme idealen en biedt aanknopingspunten voor de ontwikkeling van preventieve maatregelen.
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789059315600
Auteur San, M. Van Sieckelinck, S. Winter, M. De
Vakken Maatschappijwetenschappen

Anderen bestelden ook: