Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding

Prijs: € 32,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Jongeren ontwikkelen in de adolescentie een eigen identiteit. Ze stellen vragen als Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? De toenemende individualisering daagt jongeren nog meer uit zélf op zoek te ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Jongeren ontwikkelen in de adolescentie een eigen identiteit. Ze stellen vragen als Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik? De toenemende individualisering daagt jongeren nog meer uit zélf op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen en zo actief vorm te geven aan hun eigen identiteit. Dat doen ze in voortdurende interactie met hun sociale omgeving, zowel in real life als online. Voor iedereen die met jongeren werkt, is het nuttig om meer inzicht te krijgen in de manier waarop identiteit gestalte krijgt.
Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding (isbn 9789046902554, auteurs van der Wal, de Mooij, de Wilde) beschrijft de ontwikkeling bij jongeren van 12 tot 22 jaar op het gebied van cognitie, hersenen, emotie en seksualiteit, en de manier waarop deze ontwikkeling bijdraagt aan hun identiteitsvorming.
Uitgever Uitgeverij Coutinho BV
Druk 4
ISBN/EAN 9789046902554
Auteur Wal, j. van der wilde, j. de mooij, i. de
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: