Kernthema's in de psychologische wetenschap

Prijs: € 28,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Psychologie is de wetenschap van de psyche, maar wat is wetenschap, en wat is de psyche?<br/>Dit boek is een introductie in theoretische kwesties in de psychologie, en dan vooral: wat zijn de typische...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Psychologie is de wetenschap van de psyche, maar wat is wetenschap, en wat is de psyche?
Dit boek is een introductie in theoretische kwesties in de psychologie, en dan vooral: wat zijn de typische kenmerken van wetenschappelijk onderzoek en wat wordt in de psychologie eigenlijk onderzocht?
Hierop wordt ingegaan aan de hand van theoretische vragen en controversen over wat mensen uiteindelijk zijn: gecompliceerde machines, een soort computers of neurale netwerken, of juist unieke subjecten en zingevers? Is de menselijke natuur vastgelegd in onze biologische erfenis, of helemaal gekneed door de omgeving, en wat betekent dat voor psychologische verklaringen? De nieuwe evolutionaire psychologie probeert mentale capaciteiten en emoties te verklaren als biologische adaptaties. Kan psychologie misschien gereduceerd worden tot neurofysiologie of genetica?
Objectiviteit en verifieerbaarheid zijn altijd belangrijke kwesties geweest voor psychologen. De klassieke opvattingen over wetenschappelijk onderzoek blijken echter meer problematisch dan veel psychologen wel eens dachten. Is het streven naar harde objectieve wetenschap voor de psychologie altijd wel zo n goed idee?
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789047300670
Auteur Looren de Jong, H.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: