De kleine filosoof

Prijs: € 19,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Hoe ervaren baby¿s de wereld? Voelt een tweejarige al empathie? Waarom gelooft een driejarig meisje rotsvast in een verzonnen vriendje? Door te begrijpen hoe baby¿s en jonge kinderen denken, krijgen w...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Hoe ervaren baby¿s de wereld? Voelt een tweejarige al empathie? Waarom gelooft een driejarig meisje rotsvast in een verzonnen vriendje? Door te begrijpen hoe baby¿s en jonge kinderen denken, krijgen we nieuwe antwoorden op fundamentele vragen over bewustzijn, identiteit, liefde, moraal en de zin van het leven.

Hoe maakt onze kindertijd ons tot wie wij zijn? Kinderen bieden de sleutel tot de werking van onze psyche, tot wat ons tot mens maakt. Dit prachtige en baanbrekende boek laat ouders, grootouders en niet-ouders de rijkdom en betekenis van de kindertijd met nieuwe ogen bekijken.

Baby¿s en jonge kinderen kijken met een andere vorm van aandacht naar de wereld dan volwassenen. Dit komt door hun buitengewone leervermogen: als ware wetenschappertjes trekken ze conclusies uit allerlei feiten en experimenten. Baby's en peuters zijn bedachtzamer, slimmer, en alerter dan oudere kinderen en volwassenen ¿ en zich sterker bewust van alles wat om hen heen gebeurt.

Alison Gopnik is een vooraanstaand ontwikkelingspsychologe en filosofe, en als hoogleraar verbonden aan de University of California in Berkeley. Met dit boek presenteert zij haar kennis en inzichten aan het algemene publiek.
Uitgever Uitgeverij Nieuwezijds
Druk 1
ISBN/EAN 9789057122927
Auteur Gopnik. Alison
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: