Kwaliteit op maat

Prijs: € 59,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

In een automatiseringsproject kunnen maar twee dingen fout gaan: het informatiesysteemvoldoet niet of de ontwikkelactiviteiten lopen uit de hand. Opdrachtgever,gebruikersorganisatie en projectteam mo...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

In een automatiseringsproject kunnen maar twee dingen fout gaan: het informatiesysteem
voldoet niet of de ontwikkelactiviteiten lopen uit de hand. Opdrachtgever,
gebruikersorganisatie en projectteam moeten gezamenlijk bereiken dat het systeem
aan alle verwachtingen voldoet. Traditioneel sturen zij daarbij op tijd en geld. Sturen op andere verwachtingen, met name product- en proceskwaliteit, gebeurt nog te weinig.
Kwaliteit op maat biedt u een praktische, direct bruikbare aanpak om uw
product- en proceskwaliteit concreet te maken en te realiseren. Ruim vijf jaar na het uitkomen van de eerste druk van dit boek blijkt de noodzaak van zo¿n aanpak nog dagelijks in de praktijk. In vijf stappen leert u de risico¿s identificeren en beheersen die verbonden zijn aan product en proces. Dat gebeurt aan de hand van de RADAR-methode. Deze methode is ontstaan vanuit de praktijk en is een aanvulling op bestaande ontwikkelmethoden. Zij is ook uitstekend inpasbaar in een projectmethode zoals het veel toegepaste PRINCE2.
Kwaliteit op maat bestaat uit vier delen: (On)beheerst ontwikkelen, Beheersen productkwaliteit, Beheersen proceskwaliteit en Kwaliteit over projecten heen.
In deze herziene druk is het onderwerp business case als basis voor kwaliteitszorg toegevoegd. Daarnaast vindt u de invloed van andere ontwikkelingen verwerkt. De inhoud sluit aan op de vernieuwde ISO-standaard voor (product)kwaliteit.
Een groeiend aantal hogescholen gebruikt Kwaliteit op maat als leerboek bij informaticaopleidingen. Zij waarderen het als een brede, originele en prettig leesbare introductie op projectmatig werken.
Over de auteurs:
André Boeters en Bert Noorman hebben ieder als consultant meer dan twintig jaar
ervaring met automatiseringsprojecten. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in de
begeleiding van kwaliteitsverbeterings- en implementatietrajecten voor uiteenlopende organisaties.
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Druk 2
ISBN/EAN 9789012582605
Auteur BOETERS
Vakken Informatiekunde

Anderen bestelden ook: