De Ladder Op Omlaag? Een Psychologie Van Besturen

Prijs: € 19,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Bestuurders staan in de schijnwerpers. Wat ze doen en laten wordt binnen en buiten organisaties op de voet gevolgd en de verwachtingen zijn vaak hoog gespannen. De bestuurder wordt vaak gezien als ins...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Bestuurders staan in de schijnwerpers. Wat ze doen en laten wordt binnen en buiten organisaties op de voet gevolgd en de verwachtingen zijn vaak hoog gespannen. De bestuurder wordt vaak gezien als inspirator van het nieuwe beleid en de reddende strategie. Toch zijn de bestaande beelden van bestuurders allerminst eenduidig. Enerzijds verschijnt de bestuurder als super-communicator, maar anderzijds als gevangene van de situatie. De beslotenheid van de bestuurskamer en de afscherming van de persoonlijke ontwikkeling van bestuurders werken speculaties en mythevorming in de hand.

In dit boek staan de relaties tussen bestuurders, hun sturingspogingen en context centraal. Hoe treden bestuurders op in nieuwe situaties? Welke bestuursstijlen behoren tot het gedragsrepetoire en wat is de kracht van het eigen denken en handelen? Gewezen wordt op de knellende mentale grenzen die de bestuurder tot gevangene van het bestuurssysteem kunnen maken.

De ladder op omlaag sluit aan bij vraagstukken die zowel door bestuurders onderling als binnen de bestuurde systemen worden bediscussieerd.
Uitgever Van Gorcum & Comp. bv
Druk 1
ISBN/EAN 9789023231202
Auteur Dijk, A. Vanverweel, P.
Vakken Geschiedenis en Staatsinrichting

Anderen bestelden ook: