Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen

Prijs: € 99,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Deze editie van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel geactualiseerd en aangepast aan de DSM-5 classificatie.Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, m...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Deze editie van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel geactualiseerd en aangepast aan de DSM-5 classificatie.Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen.
Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen. Na een inleiding op de medische modelvorming en een ori├źntatie op de psychiatrische verpleegkunde gaan de auteurs uitvoerig in op de classificatie, kenmerken en behandelingsaspecten van de belangrijkste psychiatrische stoornissen. Daarnaast komen in een aantal thematische hoofdstukken overstijgende onderwerpen, waaronder kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingsproblematiek en forensische psychiatrie aan de orde. Bij verschillende hoofdstukken is de tekst voorzien van casu├»stiek.
Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links. Het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is primair geschreven voor hbo-studenten verpleegkunde met specialisatie psychiatrie. Inmiddels is het ook een standaardwerk binnen diverse verwante hbo-opleidingen en vervolgopleidingen. Het boek sluit aan bij de alledaagse praktijk van de psychiatrische verpleegkunde en is als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek.
Aan dit boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op medisch, psychiatrisch, psychotherapeutisch en verpleegkundig terrein mee.
Het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is primair geschreven voor hbo-studenten verpleegkunde met specialisatie psychiatrie.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 3
ISBN/EAN 9789036813112
Auteur Clijsen, M.
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: