Leidraad International Health

Prijs: € 27,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Een co-schap of wetenschappelijke stage in een ontwikkelingsland brengt veel uitdagingen en vragen met zich mee. Niet alleen vakinhoudelijke vragen als: Hoe draineer je een abces? Hoe werkt anesthesie...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Een co-schap of wetenschappelijke stage in een ontwikkelingsland brengt veel uitdagingen en vragen met zich mee. Niet alleen vakinhoudelijke vragen als: Hoe draineer je een abces? Hoe werkt anesthesie met minimale middelen? Maar ook: waar moet ik mijn werk of stage plaatsen in de omvangrijke ontwikkelingsproblematiek? Hoe ga ik om met traditionele geneeskunde? Welke interpretaties over ziekte en dood kan ik verwachten?

De Leidraad international health ondersteunt je bij een goede voorbereiding en praktische uitvoering van een klinische stage en/of een onderzoeksstage in een ontwikkelingsland.
In de Leidraad international health ligt de nadruk op klinische problemen in de tropengeneeskunde, moeder-en-kindzorg en armoedegerelateerde infectieziekten, terwijl ook aandacht wordt besteed aan thema's als humanitaire medische hulpverlening, primary healthcare en traditionele geneeskunde en hoe het is om te werken in een andere culturele en sociaaleconomische context.

Een afzonderlijk hoofdstuk gaat over het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek in een ontwikkelingsland. Daarnaast is een overzicht opgenomen van relevante websites, aanbevolen literatuur en algemene informatie die van pas kunnen komen bij de voorbereiding en uitvoering van een stage in een ontwikkelingsland.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 1
ISBN/EAN 9789031341825
Auteur Schmimmer B
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: