Leren en onderwijzen

Prijs: € 42,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Leren en onderwijzen is een handig basisboek voor iedereen die een onderwijsgerelateerde opleiding volgt. Je leert hoe je goed voorbereid voor de klas kunt staan, hoe je keuzes maakt en hoe je je gema...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Leren en onderwijzen is een handig basisboek voor iedereen die een onderwijsgerelateerde opleiding volgt. Je leert hoe je goed voorbereid voor de klas kunt staan, hoe je keuzes maakt en hoe je je gemaakte keuzes kunt realiseren in de onderwijspraktijk.
Waarom kiezen voor Leren en onderwijzen?
- een uitstekende voorbereiding op de onderwijspraktijk;
- aandacht voor zowel de theorie als de praktijk van leren en onderwijzen;
- uitgebreide (online) toetsingsmogelijkheden.
Het boek bestaat uit twee delen. In het theoriedeel, 'Wat je moet weten', komen kennis en opvattingen over leren, leerlingen, leraren en school aan de orde. Het praktijkdeel, 'Wat je moet kunnen', biedt je het gereedschap dat je nodig hebt om later zelf onderwijs te kunnen ontwerpen en uit te voeren dat gericht is op leren.
In deze tweede editie is meer aandacht voor de pedagogische kant van onderwijzen. Het hoofdstuk over leren is uitgebreid met informatie over het cognitivisme en komt in het hoofdstuk over de leerkracht de maatschappelijke positie van de docent aan de orde. Het hoofdstuk over het sturen van leren is vervangen door een breder hoofdstuk over onderwijzen, waarin specifieke aandacht wordt besteed aan verschillende onderwijstypen en de consequenties daarvan voor je werk als leraar. Deze consequenties zijn ook verwerkt in het praktijkdeel. Aan het praktijkdeel is tevens het hoofdstuk 'Storing' toegevoegd dat ingaat op zaken als klassenmanagement en orde houden. Dit boek is ook als e-book verkrijgbaar.
Online ondersteuning
Via de ondersteunende website heb je toegang tot toetsvragen met feedback, samenvattingen en antwoorden.

Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 2
ISBN/EAN 9789001834647
Auteur Ettekoven, S.C.J.
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: