Lerend organiseren en veranderen

Prijs: € 43,50
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

Lerend vermogen is in toenemende mate een onmisbare kernbekwaamheid voor organisaties. Op welke wijze leren organisaties? Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe ontwikkel je als organisatie iets...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Lerend vermogen is in toenemende mate een onmisbare kernbekwaamheid voor organisaties. Op welke wijze leren organisaties? Wat is nodig om patronen te doorbreken?
Hoe ontwikkel je als organisatie iets nieuws als meer van hetzelfde niet werkt? Welke condities zijn nodig om te kunnen co-creëren? Deze nieuwe derde druk is aangevuld met de nieuwste ervaringen en inzichten.

Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek.

Wat maakt een organisatie lerend? Deze vraag vormt de rode draad van Lerend organiseren en veranderen, de derde druk van Op weg naar een lerende organisatie. Deze bestseller legde in de jaren negentig de basis voor het begrip ‘lerende organisatie’. Ondernemers, directeuren, managers, adviseurs, opleiders werden gegrepen door dit concept en pasten het toe in hun organisaties.

Het boek bestaat uit vijf delen, ontstaan door het derde deel van de vorige druk, in tweeën te splitsen. In het eerste deel wordt een antwoord in de geschiedenis gezocht op de vraag waarom organisaties zo slecht leren? In het tweede deel wordt het kernbegrip organisatiegedrag uitgewerkt. De leidende vraag van deel 3 is hoe verschillende types organisaties leren. Deel 4 behandelt de organiseer- en managementprincipes van een lerende organisatie. Deel 5 gaat in op de vraag hoe je een bestaande organisatie verandert in een lerende organisatie.
Let op: de Campuz Creditcard is niet aanwezig,(of werkt niet) als je dit artikel tweedehands aanschaft
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 3
ISBN/EAN 9789001790967
Auteur Wierdsma, A.
Vakken handel en verkoop

Anderen bestelden ook: