Lichtsporen

Prijs: € 24,90
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

Dit boek is een kunstbeschouwend werk voor de audio-visuele disciplines. De audio-visuele kunsten worden beschouwd als een geïntegreerd onderdeel van de kunstgeschiedenis en daarom worden de wetmatigh...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Dit boek is een kunstbeschouwend werk voor de audio-visuele disciplines. De audio-visuele kunsten worden beschouwd als een geïntegreerd onderdeel van de kunstgeschiedenis en daarom worden de wetmatigheden die gelden voor de klassieke beeldende kunst toegepast op de audio-visuele kunsten.
In het eerste deel komt de geschiedenis van fotografie en film aan bod. Bij de chronologische behandeling worden representatieve beelden besproken. Het tweede deel geeft een overzicht van de fotografische disciplines van de meest objectief registrerende tot de meest poëtische, namelijk documentaire, toegepaste en autonome fotografie. Aan de hand van de contrasttheorie wordt in het derde deel de jonge fotografiegeschiedenis gepresenteerd als een opeenvolging van stromingen en tegenstromingen. Het vierde deel biedt een analyse van de beeldvorm in beeldelementen, een kunstbeschouwing met de nadruk op het behandelde beeldaspect en foto (filmstill) analyses. De verschillende aspecten van het (audio-visuele) kunstwerk als vorm, inhoud, context en functie komen in dit boek aan de orde.
Dit boek, uniek voor het Nederlandse taalgebied, werd fraai geïllustreerd en geheel in kleur gedrukt. Speciaal voor gebruik binnen onderwijssituaties wordt een aanvullend werkboek ontwikkeld.


Inhoud

Inleiding 11

SECTOR A Geschiedenis van de fotografie 16

Hoofdstuk 1 Van heliografie tot digiprint 17
De bakermat van de fotografie 17
Impressionisme 19
Negentiende eeuwse filosofieën 19
Irrationalisme 20
Positivisme 20
Naturalisme 21
De pioniers van de fotografie 21
De ontdekking 21
De ontwikkeling van de fotografie in de tweede helft
van de negentiende eeuw 24
Picturalisme 29
Realisme 31
De twintigste eeuw 32
Interbellum 33
Duits expressionisme 33
Dadaïsme 34
Futurisme 34
Großstadtthema 35
Uitgever Damon Uitgeverij
Druk 1
ISBN/EAN 9789055736577
Auteur L'Ortye, R.
Vakken Beeldende vorming
CKV

Anderen bestelden ook: