Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving

Prijs: € 61,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving Een manager is vergelijkbaar met een piloot. Een piloot moet in turbulent weer zijn vliegtuig op koers zien te houden richting de bestemming. Daarv...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving
Een manager is vergelijkbaar met een piloot. Een piloot moet in turbulent weer zijn vliegtuig op koers zien te houden richting de bestemming. Daarvoor kan hij allerlei instrumenten op zijn dashboard gebruiken. Op een vergelijkbare manier moet een ondernemer met zijn 'dashboard' het bedrijf door zwaar economisch weer zien te loodsen. Kennis van de economische omstandigheden en hun invloed op resultaten van een onderneming is voor een manager daarom net zo belangrijk als kennis van de weeromstandigheden en hun invloed op de koers van een vliegtuig voor een piloot.
'Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving' gaat over de macro-economische omgeving van bedrijven en de invloed ervan op het bedrijfsresultaat. De methode is inzetbaar vanaf de propedeuse van het hoger economisch onderwijs en aanverwante opleidingen.
In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- De bedrijfsomgeving
- Inkomensvorming
- Inkomensbesteding
- De conjunctuur
- De structuur van de economie
- Overheidsbeleid
- Invloed van macro-economische ontwikkelingen op het bedrijfsbeleid
Macro-economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving is onderdeel van de serie Algemene economie en bedrijfsomgeving van de auteurs Marijs en Hulleman.
Op de ondersteunende website www.macroeconomischeontwikkelingen.noordhoff.nl is extra materiaal te vinden. Voor studenten staan er toetsvragen met feedback en studieadvies, per hoofdstuk leerdoelen en een samenvatting. Daarnaast ook per hoofdstuk meerkeuzevragen, opgaven en vraagstukken. Docenten vinden op de site o.a. antwoorden van de meerkeuzevragen, opgaven en vraagstukken.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 6
ISBN/EAN 9789001816902
Auteur Marijs. A.J. Hulleman. W.
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: