Management Accounting: berekenen, beslissen, beheersen

Prijs: € 80,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Management Accounting - berekenen, beslissen, beheersen Management accounting is een studieboek op hbo-/wo-niveau, dat in de eerste plaats bestemd is voor gebruik in bedrijfseconomische gerichte oplei...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Management Accounting - berekenen, beslissen, beheersen
Management accounting is een studieboek op hbo-/wo-niveau, dat in de eerste plaats bestemd is voor gebruik in bedrijfseconomische gerichte opleidingen. Doordat het gebruik van boekhoudkundige technieken is vermeden, is het boek ook uitstekend geschikt om ingezet te worden bij andere studierichtingen, zoals commerciële economie, bedrijfskunde, techniek en recht.
De ondertitel 'Berekenen, beslissen, beheersen' refereert aan de driedeling binnen management accounting: het berekenen van kostprijzen, het maken van beslissingcalculaties en het beheersen van bedrijfsprocessen. Het vakgebied wordt niet geïsoleerd behandeld: er worden steeds relaties gelegd met aanpalende vakken. Dit geldt niet alleen voor andere bedrijfseconomische vakgebieden als externe verslaggeving en financiering, maar ook voor algemene economie, statistiek, organisatiekunde en psychologie.
Hoewel het boek over management accounting natuurlijk kwantitatief van aard is, ligt de nadruk vooral op de informatieve waarde die de berekende cijfers voor het management kunnen hebben.
Bij elk hoofdstuk behoort oefenmateriaal. Van de theorievragen zijn de antwoorden opgenomen, zoadat de student zelf kan controleren of hij de belangrijkste begrippen beheerst. De meerkeuzevragen testen de theoretische kennis en de vaardigheid in het toepassen van de stof. De antwoorden van de meerkeuzevragen zijn eveneens opgenomen.
De vraagstukken hebben betrekking op casusposities en vergen zowel inzicht als vaardigheid in het toepassen van de desbetreffende technieken. Op de site www.managementaccounting.noordhoff.nl is voor de student ook aanvullend oefenmateriaal te vinden in de vorm van extra vraagstukken.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 4
ISBN/EAN 9789001820398
Auteur Koetzier. Wim
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: