Managementvaardigheden

Prijs: € 55,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Docenten van het vak management aan hogescholen zien steeds vaker in hoe belangrijk het is dat hun studenten niet alleen kennis van management krijgen, maar ook competenties op managementgebied verwer...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Docenten van het vak management aan hogescholen zien steeds vaker in hoe belangrijk het is dat hun studenten niet alleen kennis van management krijgen, maar ook competenties op managementgebied verwerven. In dit boek spelen de vaardigheden een belangrijke rol in relatie tot de behandelde theorie. Daarmee sluit het nauw aan op de essentie van het vraaggericht en competentiegestuurd onderwijs.

In Managementvaardigheden en op het daarbij behorende Pearson XTRA worden essentiƫle managementbegrippen gecombineerd met oefeningen voor alle cruciale vaardigheden die studenten moeten beheersen, en waarmee ze hun persoonlijke managementvaardigheden kunnen verbeteren.

Het boek is opgebouwd uit vier delen. Na de inleidende hoofdstukken in het eerste deel, waarin wordt uitgelegd wat management inhoudt en wat algemene communicatiestrategieƫn zijn om managementvaardigheden te verbeteren, wordt in het tweede deel stilgestaan bij het zelfbewustzijn van de manager, de invloed van het omgaan met stress en tijd en de betekenis van normen en waarden voor leiderschap. De overige hoofdstukken zijn ingedeeld volgens de traditionele functies die management vervult: plannen, organiseren, leidinggeven en bijsturen. Deze zijn verdeeld over de twee resterende blokken, namelijk het managen van medewerkers, zowel individueel als in groepen, en het leidinggeven aan verandering en ontwikkeling van organisaties.
Uitgever Pearson Edu.Nederlandstalig via CB
Druk 4
ISBN/EAN 9789043024730
Auteur Hunsaker, P.
Vakken Algemeen

Anderen bestelden ook: