Van de marge naar de macht

Prijs: € 30,00
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

De Christenunie 2000-2010In januari 2010 bestaat de ChristenUnie tien jaar. Ter gelegenheid hiervan verschijnt Van de marge naar de macht: de eerste gedegen analyse van een bijzondere partij. Tien jaa...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

De Christenunie 2000-2010

In januari 2010 bestaat de ChristenUnie tien jaar. Ter gelegenheid hiervan verschijnt Van de marge naar de macht: de eerste gedegen analyse van een bijzondere partij.

Tien jaar geleden besloten het Gereformeerd Politiek verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) hun krachten te bundelen in een nieuwe Unie. Aanvankelijk was de ChristenUnie geen groot succes, maar in 2006 kwam de ommekeer: Bij de Kamerverkiezingen verdubbelde het zeteltal, waarna de partij voor het eerst deel ging uitmaken van de regering. Samen met het CDA en de Pvda vormt de ChristenUnie het vierde kabinet-Balkenende. Hoe is dit succes te verklaren? Ligt het aan politiek leider andré rouvoet of spelen andere factoren een rol? En welke koers zal de Unie in de toekomst varen? De nog jonge geschiedenis van de ChristenUnie wordt in deze bundel vanuit verschillende invalshoeken door deskundige auteurs belicht: de aanloop naar de fusie, de partijorganisatie, de leden, de ideologie en de relatie met het CDA en de SGP.
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
ISBN/EAN 9789085069386
Auteur Hippe, j. voerman, g.
Vakken Geschiedenis en Staatsinrichting

Anderen bestelden ook: