Materiaalkunde

Prijs: € 51,25
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Materiaalkunde. Materiaalkunde geeft uitgebreid antwoord op alle mogelijke materiaalwensen, omschrijft de contactvlakken tussen materiaalkeuze en gebruikswaarde, en gaat in op klimaat- en milieu-invlo...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Materiaalkunde.
Materiaalkunde geeft uitgebreid antwoord op alle mogelijke materiaalwensen, omschrijft de contactvlakken tussen materiaalkeuze en gebruikswaarde, en gaat in op klimaat- en milieu-invloeden.
Inhoud van Materiaalkunde
Alle eigenschappen van bouwmaterialen, zowel mechanisch, fysisch als chemisch, zijn terug te voeren op hun inwendige opbouw en samenstelling. De buitenwereldbelasting, temperatuur en de tijd hebben grote invloed. Daarom behandelt Materiaalkunde niet alleen de materiaaltechnologische aspecten, maar ook de materiaalkundige grondslagen. Die opzet zorgt voor een effectief begrip van de stof en geeft een logische structuur aan aspecten als productietechnologie, micro- en macroscopische eigenschappen, toepassingsgebieden, langeduurbehoud en milieueffecten. Het boek richt zich op studenten Bouwkunde en Civiele Techniek.
Wat is nieuw in de vierde editie van Materiaalkunde?
Deze vierde editie van Materiaalkunde heeft als nieuwe kerndraad duurzaamheid. In de paragraaf 'Milieueffecten' wordt voor ieder materiaal ingegaan op de aandachtspunten innovatie, renovatie, onderhoud, secundaire grondstoffen, selectieve sloop, recyclebaarheid en reductie van primaire grondstoffen. Actuele normeringen en regelgevingen die op deze zaken betrekking hebben, zijn in deze editie verwerkt. Materiaalkunde is ook verkrijgbaar als e-book.
Online ondersteuning
Op de ondersteunende website www.materiaalkunde.noordhoff.nl staan oefenvragen, aanvullende en verdiepende leerstof, REM-foto's en extra tabellen en figuren.
USP's
• diepgaande beschrijving van alle mogelijke bouwmaterialen;
• bijzondere aandacht voor duurzaamheid;
• heldere opzet en duidelijke structuur;
• volledig geactualiseerd;
• extra studie- en oefenmateriaal online.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 4
ISBN/EAN 9789001862282
Auteur Verver, M.W.
Vakken Algemeen

Anderen bestelden ook: