Mcmanager praktische psychologie voor de werkorganisatie

Prijs: € 22,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Wat is het verschil tussen een werkorganisatie en een apenrots? Hoe maakt u van medewerkers zelfstandige professionals zonder dat ze onbestuurbaar worden? Waar blijft goed volgerschap als iedereen lei...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Wat is het verschil tussen een werkorganisatie en een apenrots? Hoe maakt u van medewerkers zelfstandige professionals zonder dat ze onbestuurbaar worden? Waar blijft goed volgerschap als iedereen leiderschap moet ontwikkelen? In 'McManager' geeft Hans Peter King heldere analyses van wat ons beweegt en blokkeert in de werkorganisatie en hoe we onszelf en onze samenwerking kunnen verbeteren.

Dilemma's en paradoxen, primitieve en neurotische motieven spelen in organisaties vaak een belangrijke rol. Ze zetten onze rationele intenties voortdurend in hun hemd. De hiƫrarchie biedt houvast, maar is tegelijk beladen met taboes. De auteur doorbreekt het taboe op machtsongelijkheid en probeert de traditionele hiƫrarchie een stap verder te ontwikkelen in de richting van intrinsieke gelijkwaardigheid van macht en kennis.

Uitgangspunt is de organisatie als gelaagde sandwich of 'hamburger', waarbij het draait om de managementlaag tussen leiding en werkvloer. Deze drie lagen vormen de achtergrond van dit praktisch psychologische handboek voor managers, leidinggevenden, trainers, adviseurs en opleiders. Het is een onmisbare gids naar succes in de boeiende en dramatische arena van de werkomgeving.
Uitgever Eburon uitgeverij bv
Druk 1
ISBN/EAN 9789059723153
Auteur King, H.
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: