Medische psychologie

Prijs: € 49,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Medische psychologie vormt een belangrijk aspect van de moderne geneeskunde. Bij gezond blijven, ziek worden, hulp zoeken bij klachten, diagnostische procedures, behandeling en nazorg (revalidatie) zi...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Medische psychologie vormt een belangrijk aspect van de moderne geneeskunde. Bij gezond blijven, ziek worden, hulp zoeken bij klachten, diagnostische procedures, behandeling en nazorg (revalidatie) zijn namelijk niet alleen medische factoren van belang. Ook gedrag speelt hierin een cruciale rol. Psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de bestudering van gedrag. Medische psychologie richt zich specifiek op het gedrag van mensen in de medische situatie.

Medische psychologie is ingedeeld in drie delen, volgens de drie thema's van het vak: Gedrag en gezondheid, Gedrag en ziekte en Communicatie en professioneel gedrag.

Aan de orde komen de psychologische aspecten van de belangrijkste diagnoses en therapieÙn bij gezondheidsproblemen. Er wordt stilgestaan bij vragen als: Welk gedrag leidt tot ziekte? Hoe reageren patiÙnten op een diagnose of een therapie? Wat zijn de psychische en sociale gevolgen van een ziekte of een behandeling? Deze onderwerpen worden ge´llustreerd aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

Door de vele praktijkvoorbeelden en opdrachten is Medische psychologie een onmisbaar basisboek voor studenten geneeskunde. Daarnaast is het boek uitermate geschikt voor physician assistants, nurse practitioners en docenten en studenten aan hbo-plus-opleidingen in de gezondheidszorg.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 2
ISBN/EAN 9789031378197
Auteur Kaptein, A.A.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: