De menselijke beslisser : over de psychologie van keuze en gedrag - wrr verkenning 22

Prijs: € 47,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Voor het eerst richt de WRR de aandacht op het individu. Dit keer niet als burger in relatie tot de overheid, maar als mens die in zijn eigen leven voortdurend keuzes maakt. Hoe kiezen mensen uit de ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Voor het eerst richt de WRR de aandacht op het individu. Dit keer niet als burger in relatie tot de overheid, maar als mens die in zijn eigen leven voortdurend keuzes maakt.

Hoe kiezen mensen uit de vele mogelijkheden waarvoor zij zich – iedere dag opnieuw – gesteld zien? In dit boek geven vooraanstaande Nederlandse wetenschappers uit diverse disciplines een helder overzicht van de meest recente kennis over menselijk keuzegedrag. Daarbij gaan zij uitgebreid in op de grote invloed van de omgeving en de rol van het onbewuste. Bovendien komen de nieuwste inzichten uit de neurobiologie aan bod.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met menselijk keuzegedrag en de vraag hoe dat kan worden beïnvloed. Hoe kunnen mensen bijvoorbeeld worden verleid tot een gezondere levensstijl? Tot energiebesparend gedrag? Tot een verstandige financiële planning? De wetenschappers in deze bundel bieden nieuwe en veelbelovende perspectieven voor antwoorden op dit soort vragen.
Uitgever Amsterdam University Press
Druk 1
ISBN/EAN 9789089642028
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: