Mindful eten stop met gedachteloos eten en leer weer genieten

Prijs: € 12,50
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

De meeste dieetboeken besteden geen aandacht aan onze innerlijke gesteldheid. Daardoor zijn de zwaarbevochten resultaten van het dieet meestal slechts van korte duur. Eetgewoonten verdrijven een gevoe...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

De meeste dieetboeken besteden geen aandacht aan onze innerlijke gesteldheid. Daardoor zijn de zwaarbevochten resultaten van het dieet meestal slechts van korte duur.

Eetgewoonten verdrijven een gevoel of een stemming. Maar na het consumeren van het een of ander vragen we ons nooit af of de gewenste innerlijke verandering inderdaad bewerkstelligd is: de ratio laat het afweten. We blijven, zodra bepaalde stemmingen of gevoelens zich aandienen, blindelings naar de snoeptrommel grijpen.
Susan Albers stelt hier mindful eten tegenover: je bent je bewust van wat zich voor en na het eten in je geest voltrekt. Zo kun je de innerlijke oorzaken van je eigen eetpatroon ontdekken.
Dit compact geschreven boek bevat onder andere vragenlijsten en meditatieoefeningen. Het zijn handvatten voor de lezer die daarmee proefondervindelijk de diepere oorzaken van ongewenste eetpatronen op het spoor komt.

Susan Albers is als psycholoog verbonden aan het Cleveland Clinic Womens Health Centre, dat gespecialiseerd is in relatie- en gewichtsproblemen. Zij heeft een groot aantal mensen met eetstoornissen en gebrek aan zelfrespect begeleid. Zij trok hiermee de aandacht van o.a. O, the Oprah Magazine en The Wall Street Journal.
Uitgever Uitgeverij Kok
Druk 2
ISBN/EAN 9789025960285
Auteur Albers, S.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: