Nul empathie een theorie van menselijke wreedheid

Prijs: € 19,95
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

'Een fascinerend en verontrustend boek.' - The Telegraph'Baanbrekend onderzoek ... Uitdagend en ondanks alles zeer menselijk.' - Psyche & Brein'Een vlot geschreven boek ... een originele kijk op niet ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

'Een fascinerend en verontrustend boek.' - The Telegraph
'Baanbrekend onderzoek ... Uitdagend en ondanks alles zeer menselijk.' - Psyche & Brein
'Een vlot geschreven boek ... een originele kijk op niet alleen wreedheid en empathie, maar ook op psychiatrische diagnostiek in het algemeen.' - Tijdschrift voor Psychiatrie

Waarom zijn sommige mensen kwaadaardig, gewelddadig of wreed? Simon Baron-Cohen toont aan dat dit komt door een gebrek aan empathie, een breindefect waardoor mensen zich niet in anderen kunnen verplaatsen - en anderen niet beschouwen als volwaardige individuen met eigen gedachten en gevoelens.

Bij verschillende stoornissen speelt gebrekkige empathie een rol, zoals bij borderline-persoonlijkheidsstoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis, psychopathie en autisme. Sommige mensen hebben daardoor problemen in de omgang met anderen en vermijden sociale gebeurtenissen. Anderen zijn ronduit manipulatief of zelfs levensgevaarlijk.

Simon Baron-Cohen bepleit een drastische herziening van het psychologisch inzicht in menselijke wreedheid, en de diagnose en behandeling van bepaalde stoornissen.

Simon Baron-Cohen is hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie aan Cambridge University en directeur van het Autism Research Centre. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds: Autisme en Asperger-syndroom - de stand van zaken.
Uitgever Uitgeverij Nieuwezijds
Druk 1
ISBN/EAN 9789057123436
Auteur Baron-Cohen, S.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: