Ontwikkelingspsychologie

Prijs: € 45,25
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Ontwikkelingspsychologie biedt een uitgebreid overzicht van de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zeer toegankelijk dankzij het heldere taalgebruik, de vele illu...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Ontwikkelingspsychologie biedt een uitgebreid overzicht van de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zeer toegankelijk dankzij het heldere taalgebruik, de vele illustraties en praktische elementen als casuïstiek, trefwoorden in de marges, overzichtelijke schema’s en studievragen.
Waarom kiezen voor Ontwikkelingspsychologie?
- compleet en compact;
- helder taalgebruik en zeer toegankelijk;
- online samenvattingen, toetsvragen en feedback beschikbaar.
Ontwikkelingspsychologie is speciaal geschreven voor pabostudenten en studenten Psychologie, Pedagogiek en Onderwijskunde en is ook beschikbaar als e-book. In het boek worden de ontwikkelingsfasen van verschillende leeftijdsgroepen per onderwerp behandeld. Daarnaast is in elk hoofdstuk een aparte tekst opgenomen over een afwijkende ontwikkeling. Veel voorkomende ontwikkelingsproblemen als ADHD en autisme komen zo ook aan bod.
Ontwikkelingspsychologie is zeer toegankelijk, onder andere dankzij de vele samenvattingen. Handig is bijvoorbeeld ook het hoofdstuk 'Mijlpalen' waarin je een totaaloverzicht vindt van de verschillende ontwikkelingsgebieden per leeftijdsfase. Zo staan de verschillende ontwikkelingsterreinen van bijvoorbeeld het basisschoolkind in één overzichtstabel, waardoor je snel een compleet beeld krijgt van deze specifieke leeftijdsfase. Als je in je werk of opleiding voornamelijk met een bepaalde leeftijdsgroep te maken hebt of gaat krijgen, is dit erg praktisch. Je vindt alle voor jou relevante informatie overzichtelijk bij elkaar.
Digitale ondersteuning
Op de ondersteunende website zijn naast de digitale versie van het boek ook toetsvragen met feedback, samenvattingen per hoofdstuk en videofragmenten van kinderen in ontwikkeling te vinden.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 5
ISBN/EAN 9789001834630
Auteur Beemen, L. van
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: