Bij De Paus Aan Tafel

Prijs: € 9,90
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.P.J. RietbergenIs koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.

P.J. Rietbergen

Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt.

Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.


128 pagina's
Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Uitgever Bekking & Blitz uitgevers
Druk 1
ISBN/EAN 9789061091622
Auteur Rietbergen, P.
Vakken Geschiedenis en Staatsinrichting

Anderen bestelden ook: