Politiek en Politicologie

Prijs: € 46,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Politiek en politicologie Politiek en politicologie laat zien hoe volgens politicologen de politiek in elkaar zit. Enerzijds wordt het functioneren van de politiek in de praktijk behandeld, anderzijds...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Politiek en politicologie
Politiek en politicologie laat zien hoe volgens politicologen de politiek in elkaar zit. Enerzijds wordt het functioneren van de politiek in de praktijk behandeld, anderzijds geeft het boek een systematisch overzicht van het vakgebied van de politicologie. In het boek staat een unieke code die je toegang geeft tot digitale ondersteuning op de website www.politiekenpoliticologie.noordhoff.nl. Zo haal je nog meer rendement uit je studie.
Deze vierde druk van Politiek en politicologie betreft een grondige update van literatuurverwijzingen, feiten en cijfers. Ook nieuw onderzoek wordt besproken, bijvoorbeeld naar privatisering, sociale zekerheid, prestaties van de publieke sector, Europa en populisme.
Politiek en politicologie gaat in op de verhoudingen tussen en binnen de lokale, regionale, nationale, Europese en internationale politiek. Het boek besteedt daarom zowel aandacht aan de Nederlandse politiek als aan Europese integratie en Internationale Betrekkingen. Daarbij worden niet alleen ‘zachte’ benaderingen toegepast, zoals politieke cultuur, maar ook ‘harde’ benaderingen, zoals speltheorie.
Het boek bespreekt de centrale begrippen van de politicologie, zoals democratie, staat en macht. Maar ook minder traditionele begrippen komen aan bod, zoals het poldermodel, ‘governance’, transactiekosten en ‘civil society’. Om een zo compleet mogelijk beeld te geven, wordt telkens gebruik gemaakt van actuele theorievorming, concrete praktijkvoorbeelden en resultaten van recent empirisch onderzoek. Bij het boek zijn honderden toetsvragen beschikbaar.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 4
ISBN/EAN 9789001820541
Auteur Woerdman. Edwin
Vakken Geschiedenis en Staatsinrichting

Anderen bestelden ook: