Proactive nursing problematiek inzichtelijk maken

Prijs: € 63,55
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Een goede verpleegkundige reageert adequaat en efficiënt op problemen van patiënten. ProActive Nursing helpt situaties te overzien, te analyseren, te onderzoeken, aan te pakken en te bewaken. Zo kan d...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Een goede verpleegkundige reageert adequaat en efficiënt op problemen van patiënten. ProActive Nursing helpt situaties te overzien, te analyseren, te onderzoeken, aan te pakken en te bewaken. Zo kan de zorg en de veiligheid worden verbeterd door eerder de juiste acties te starten, en zo problemen te voorzien en te voorkomen.

In dit tweede boek van de reeks ProActive Nursing is een basisset van twaalf zorgthema's beschreven. Deze worden gebruikt in de moeilijkste van de zes stappen van het klinisch redeneren te weten: stap twee, het beredeneren van de klinische problematiek. Om structuur en ordening in het beredeneren aan te brengen, is voor elk van deze zorgthema's een mindmap ontworpen. De twaalf mindmaps zijn op hun beurt gerangschikt in een fi guur die als metafoor dient voor de patiënt: de zogenoemde 'P'. Met het geheel hiervan krijgt de student verpleeg kunde een instrument in handen waarmee hij of zij op overzichtelijke wijze de gevolgen van ziekten en aandoeningen leert analyseren, verduidelijken, en benoemen. Kortom: om klinische problematiek inzichtelijk te maken. Deze mindmaps zijn in de afgelopen jaren voor vele studenten en docenten een beproefde manier gebleken in het leren beredeneren van de individuele zorgbehoefte van een patiënt. Nu zijn ze uitgebreid beschreven in dit boek. De basisset van twaalf zorgthema's bestaat uit tien somatische zorgthema's, een mindmap voor het zorgthema psychosociaal functioneren en een mindmap voor de zelfzorgfuncties. Deze basisset is zodanig samengesteld dat deze voor de student verpleegkunde een prima starterspakket van zorgthema's vormt om hun patiëntencasuïstiek uit te kunnen werken.

Marc Bakker (1957) is sinds 1980 werkzaam als verpleegkundige. Hij ontdekte al vroeg in zijn loopbaan de vele interessante mogelijkheden om als verpleegkundige dit prachtige vak uit te oefenen. Hij heeft daarom ook werkervaring in de meest uiteenlopende velden opgedaan, van intensive care, spoedeisende hulp, cardiac care, anesthesie tot psychogeriatrie en psychiatrie. Met zijn 25 jaar ervaring in het onderwijs, is Marc momenteel werkzaam als Expert Lecturer in het Expertisecentrum ProActive Nursing van het VUmc en geniet landelijk aanzien als autoriteit op het gebied van het klinisch redeneren voor verpleegkundigen.
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789059319691
Auteur Bakker, M.
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: