Psychologie voor het dagelijks leven alfred adlers invidualpsychologie

Prijs: € 19,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Alfred Adler (1856-1937) wordt met Freud en Jung gerekend tot de grondleggers van de moderne psychiatrie. De psychologie die Adler gedurende de eerste decennia van de vorige eeuw ontvouwde is bijzonde...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Alfred Adler (1856-1937) wordt met Freud en Jung gerekend tot de grondleggers van de moderne psychiatrie. De psychologie die Adler gedurende de eerste decennia van de vorige eeuw ontvouwde is bijzonder belangwekkend. Zijn psychologie is één en al praktische mensenkennis.

Volledig ingeburgerde begrippen als gemeenschapsgevoel, minderwaardigheidscomplex, meerderwaardigheidscomplex, streven naar macht, levensplan en neurotisch karakter zijn van hem afkomstig. Momenteel is de psychologie van Adler een parel die onder het zand verborgen ligt. Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat er in het Nederlands taalgebied een boek over Adler is verschenen. De auteur heeft de moeite genomen de parel op te graven en is er in geslaagd de psychologie van Adler op heldere wijze weer te geven.

Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in praktische psychologie, en is zeer geschikt voor hbo- en mbo-opleidingen voor zorg, onderwijs en personeelswerk.

Dr. J. Bij de Vaate (1952) is Inspecteur voor de Gezondheidszorg in Zuid-Holland en Zeeland. Hij schreef dit boek in het kader van een nevenfunctie als docent psychopathologie aan een Pedagogische Academie.
Uitgever SWP St Welzijnspublikaties
Druk 1
ISBN/EAN 9789066656079
Auteur Vaate, j. bij de
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: