Psychologie Voor De Gezondheidszorg

Prijs: € 45,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

PSYCHOLOGIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG is herzien. Meer nog dan in de voorafgaande drukken, ligt in deze druk het accent op de praktische toepasbaarheid van de psychologische kennis. Daarom zijn in het g...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

PSYCHOLOGIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG is herzien. Meer nog dan in de voorafgaande drukken, ligt in deze druk het accent op de praktische toepasbaarheid van de psychologische kennis. Daarom zijn in het gehele boek praktijkvragen, casuïstiek en praktijkvoorbeelden opgenomen.
Nieuw in dit boek:
- De ruime aandacht voor de somatische zieke medemens: de psychologie van het ziek zijn.
- Het hoofdstuk over de sociale psychologie. Aandacht is nu besteed aan verschijnselen als interpersoonlijke attractie, agressie en multiculturaliteit.
- Het hoofdstuk over de ontwikkelingspsychologie is uitgebreid met de gevolgen van de opname van een kind in een ziekenhuis.
- De aanscherping van het hoofdstuk over de omgang met pati├źnten die lijden aan enkele veel voorkomende ziektebeelden als depressie, schizofrenie en verslavingsziekten.
Voor het overige heeft de auteur de gehele tekst grondig doorgenomen en waar nuttig en nodig eveneens aangevuld met nieuwe gegevens, zienswijzen en voorbeelden. Het boek is daardoor weer up-to-date. Ook andere onderwerpen die van belang zijn voor de praktijk van de psychologie zijn up-to-date gemaakt, namelijk opvoedingsstijlen en groepsprocessen, zoals communicatie en leidinggeven komen allemaal uitgebreid aan de orde.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 6
ISBN/EAN 9789001606275
Auteur Verhulst, J.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: